Select Page

Ater lok, har smeknamn kungen konet och speglar sig – 48 varningar gallande forsta dejten

Forut massa emojis, markliga matmonster och hobbypsykologiska analyser. Har ar varningssignalerna som du ej ska bortse fran hos en presumtiv partner. Oavsett om det ar forsta dejten eller om ni har traffats nagra ganger.

Med fjarilar i magen och tindrande ogon blickar du mot personen framfor dig. Restaurangen ar romantisk utan att besta klyschig, ljuset ar smickrande och maten god. Ni skrattar och ler kontra varandra under tiden stamningen ror sig fran angenam till flortig. Det ar en perfekt forsta dejt. Men nar notan kommer in tar han fram miniraknaren och vill pa kronan rakna ut vad var och en amna avlona. Han tycker dartill att du ska projsa forut oliverna ehuru han ”bara at en”. Ett rimligt agerande fran en budgetmedveten karl i inflationstider? Nej, det arme ar ett jatte- knas indikator. En otvetydig ”red flag” som borde atnjuta varningsklockorna att ringa gallande hogsta ljudniva.

Red flags, varningssignaler gallande svenska, ar fran inledningen ett begrepp pro kontrollerande, manipulativa och problematiska beteenden hos en potentiell partner. Det kan kopa ifall att personen manipulerar dina minnen fran handelser, vill isolera dig fran dina vanner eller forsoker limit din sjalvbestammande. Numera innefattar ”red flags” dessutom mer harmlosa grejer, som storande personlighetsdrag och udda preferenser. Instagram och Tiktok svammar ovanfor av humoristiska flaggningar for avtandande personlighetsdrag och sant som far en att uppfatta ”usch”. Som till foredome att ha ”carpe diem” tatuerat pa armen.

Den oerfarne dejtaren kan ha komplicerat att vara medveten om vilka tveksamma beteenden man ska kika upp pro, men arme ar tecknen som du ej ska bortse.

FORSTA INTRYCKET

Det finns massa anledningar till att en forsta dejt borde aga rum gallande en offentlig placering. Den mest uppenbara ar att du riktig kan hamna i en skrackinjagande situation. Visst, det ar overst osannolikt att din dejt ar en mordare (och ifall du far den kanslan, varfor amna ni ens ses?) men du vill ej hamna bortom en last dorr i en framlings lagenhet. Hur sjyst han an verkar. Att rada en dejt hemmavid antyder ocksa en speciell slohet. Tyar han inte ens ta kungen sig skorna for att mota? Vill han enkom placerad?

Charmigt sen med en potentiella explikation ar okej, oforutsedda prylar kan aga rum oss alla. Men ovanfor 30 minuter sen och inte ett dyft mer an ett ”sorry” som ursakt tyder gallande egoistiska drag. Det arme kommer ej besta sista gangen du vantar.

Selfies i smickrande skinande och den dar bilden fran i somras dar du ler sa fint – vi vill all visa vara basta sidor pa apparna. Men det ar olikhet mellan att selektera sina basta bilder och kika ut som en helt annan manniska IRL. Ifall din dejt ser tio ar aldre ut eller ar svar att ens uppfatta upprepa amna du plocka dig en funderare runtom ifall du vill beratta adjo redan dar.

Du inneha duschat, rakat benen och sminkat dig. Nar nycklarna ar i handen och du exakt amna satta pa dig skorna kommer ett sms: ”fasansfull lag, men jag kan ej ejakulera i kvall.” Att stalla in med mindre an ett par timmars varsel ar uselt. Det kravs en ursakt i elegans med att en narstaende har dott eller att personen har varit med om en haveri. Pro det heta italienska kvinnor finns noll varre an att ha gjort sig i reda infor nagot som sedan ej blir av.

Ater lok, har smeknamn gallande konet och speglar sig – 48 varningar kungen forsta dejten

Emoji-etikett koper absolut om personliga preferenser, men det ar anda trist med vuxna manniskor som ej kan formulera sig utan att strossla sms med sma leende och skrattande gubbar. Ifall du amna traffa en person som ar gammal formodligen att gora kungen Systemet kan inte mer an nagon sporadisk emoji per meddelande tolereras.